Frygtelige teenagere – beskæftiger sig med autistiske teenagere

For de fleste forældre er en af de mest forsøger gange i deres liv i deres barns teenage år. Når puberteten hits, unge voksne gå gennem alvorlige forandringer i deres krop og sind, og forældre har ringe eller ingen kontrol over mange situationer. I en autistisk barn er pubertet ikke anderledes. Selvom dit autistiske barn ikke oplever puberteten på ganske samme måde som andre hans eller hendes alder, forekomme større hormonelle ændringer stadig i kroppen. Dette kan føre til ekstreme resultater, og dette kan være enten gode eller dårlige alt efter hvordan dit barn reagerer på de nye hormonniveauer.

En af de mest skræmmende bivirkninger af ændringer i en autistisk person krop er debut af anfald. Mange autistiske personer opleve anfald fra fødsel til voksenalderen, men selvom dit barn ikke lider af disse episoder, han eller hun kan begynde at opleve anfald i puberteten og bagefter på grund af de nye niveauer af hormoner i kroppen. Mærkeligt det end kan lyde, er voldelige ryste anfald ikke nødvendigvis en dårlig ting. Næsten en fjerdedel af autistiske børn erfaring anfald, men mange gå upåagtet hen, fordi de ikke lærebog versioner af anfald. Hvis du genkender, at dit barn oplever en beslaglæggelse, du kan gøre noget ved det, og lægerne vil være i stand til bedre behandling af dit barn. Men hvis anfaldene ubevidst sker, du og dit barn kan ikke indse det. Resultatet af disse små skjulte krampeanfald kan være et tab i funktion, som kan være ødelæggende, især hvis du barn var bedre før puberteten. Regelmæssige check-ups i puberteten, er derfor yderst vigtigt.

Ændringerne kan ikke nødvendigvis være en dårlig ting. Nye hormonniveauer i kroppen og de andre ændringer forbundet med puberteten kan hjælpe dit autistiske barn vokse og få succes i områder, hvor han eller hun normalt ikke havde nogen færdighed eller interesse. Mange forældre rapport, at deres barns adfærd forbedret, og at læring i sociale indstillinger var lettere.

Det vigtige ved puberteten er at lære at overvåge ændringer i dit barn meget omhyggeligt og spørg din læge masser af spørgsmål. Husk at puberteten er en vanskelig oplevelse for enhver ung voksen, og så bliver det endnu mere vanskeligt for en person med autisme. Prøv at praksis tålmodighed og forståelse med din teenager, og være omhyggelig med at regulere hans eller hendes autisme, så overgangen fra barn til voksen vil gå mere gnidningsløst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *