SIDS – vuggedød-hvad du behøver at vide

Vuggedød (SIDS) er en skræmmende frygt for de fleste mødre. SIDS er ofte omtales som vuggedød, og er pludselig død af et spædbarn, der stopper vejrtrækning. Det er sjældent, der påvirker mindre end 2 i 1000 spædbørn i USA, men frygten for det plager alle nybagte mødre.

Der skal være bekymrede?

SIDS var engang tænkt som tilfældige, slående sunde babyer, hvilket gjorde det meget mere skræmmende. Men i virkeligheden, der er nogle ting, der kan indikere, at en baby er på et højere risiko for SIDS. Først er en baby, der tidligere har haft en episode hvor han har slået blå eller skulle have vejrtrækning genoplivet. For tidlig eller lav fødselsvægt spædbørn er mere modtagelige. Derudover er mødre, der har haft dårlig prænatal pleje eller røget under graviditeten mere tilbøjelige til at have et barn med SID’ER. Børn med diagnosticeret hjertet eller lungerne betingelser er også i fare, og drengene er mere modtagelige end piger.

Så, hvad skal jeg gøre?

Først og fremmest passe på dig selv under graviditet og ikke ryger. Har regelmæssige prænatal lægebesøg, og følge lægens anbefalinger. For det andet, sætte din nyfødte til at sove på ryggen, eller hans side. Der synes at være en forbindelse mellem SID’ER og babyer, der sover på deres maver, især hvis de sover på en blød madras. Læg ikke unødvendige elementer, endda tæpper i bås med baby, og lad ham få overophedet. Lære spædbarn CPR-så du er forberedt i tilfælde af at du har brug at genoplive dit barn.

Hvad hvis min baby har haft en episode?

Hvis dit barn har en episode – stopper vejrtrækning eller bliver blå, underrette din læge straks, selv om du var i stand til at genoplive ham. Din læge vil køre test, og hvis han frygter, at barnet er tilbøjelige til at have en anden episode (selvom 95% ikke gør) han kunne tyde på en skærm for barnet. Disse skærme vil advare dig, hvis barnet stopper vejrtrækning, men bruges kun i høj risikosituationer. Skærmene er ganske omstændelig, og tendens til at have masser af falske alarmer, at Moms endnu mere skørt.

Hvornår kan jeg stoppe bekymre sig?

Trussel for VUGGEDØD er slut, når dit barn når hans første fødselsdag, og falder dramatisk, når han er seks måneder gamle. I virkeligheden, sker de fleste SIDS dødsfald i alderen mellem to og fire måneder. Tage nogle forholdsregler, men medmindre dit barn har en forhøjet risiko, Husk at SID’ER er faktisk sjældent, og er ikke noget at besætte over.

16 thoughts on “SIDS – vuggedød-hvad du behøver at vide”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.